Què és un Bany de Bosc?

El terme ” bany de bosc ” prové del Japó, un terme traduït directament de la llengua japonesa “shinrin-yoku”. Dóna nom a una activitat de relaxació i respiració enmig de boscos madurs. La caminada es duu a terme de manera silenciosa per tal de poder absorbir d’una manera més eficaç totes les propietats curatives del bosc, en aquest cas, el bosc de Can Fornaca.

En el país d’origen, el Japó, fa varies dècades que aposten per la medicina forestal per tal de combatre malalties mentals i lesions físiques. La base d’un bany de bosc són els arbres madurs que segreguen uns olis essencials que un cop inhalats per part dels humans permet activar partícules del sistema immunitari que lluiten contra determinats virus i tumors.

Desde el país nipó fa que s’exploren els beneficis que tenen els boscos per la nostre salut, avui en dia els banys de bosc ja tenen més de dos milions de seguidors en tot el territori japonès.

Selvans-Can-Fornaca-5

Tram inicial, Bosc de Can Fornaca – Caldes de Malavella (Girona)