Una fauna amazònica

Bòvids, rinoceronts i tapirs 

El Camp del Ninots ens proporciona una imatge única de com era la vida ara fa 3.1 milions d’anys. Al jaciment s’han recuperat nombrosos esquelets de grans vertebrats, majoritàriament sencers i en connexió anatòmica, corresponents a tres espècies d’herbívors. A dia d’avui, no s’ha documentat cap carnívor, malgrat que, de segur, devia haver-n’hi en aquest entorn. La poca diversitat d’espècies contrasta amb la gran quantitat d’exemplars recuperats fins avui. Aquest jaciment és. molt probablement, el que presenta el registre fòssil més elevat de les espècies recuperades. L’animal que més hi abunda és el bòvid de l’espècie Alephis tigneresi, seguit del tapir de l’espècie Tapirus arvernensis i del rinoceront de l’espècie Stephanorhinus jeanvireti. 

Camp dels Ninots de Caldes de Malavella. Jaciment. IPHES. Presenten els resultats de la 16a campanya d'excavacions. Gerard Campeny i Bruno Gómez, arqueòlegs Foto: Jordi Camps Linnell
Camp dels Ninots de Caldes de Malavella. Jaciment. IPHES. Presenten els resultats de la 16a campanya d’excavacions. Gerard Campeny i Bruno Gómez, arqueòlegs  Foto: Jordi Camps Linnell